Environment

Zomer Zonder Vliegen

110%

Als 189 mensen deze zomer (21 juni - 21 september) niet vliegen, dan besparen we met zijn allen 1 vliegtuig aan CO2.


  • Gesloten

    Te gaan

  • 189

    Target

  • 209

    Deelnemers

Doe Mee

Deel dit project

Projectstarter

Lena Hartog

Korte beschrijving:

De CO2 impact van vliegen is gigantisch terwijl er genoeg alternatieven zijn om milieuvriendelijker te reizen. Daarom stellen wij voor om een zomer lang nergens heen te vliegen.

Startdatum: 06 Mar 2018

Deadline: 21 Jun 2018

Hashtags:

zomerzondervliegen MTWGA

Doel / impact

Het doel is om meer bewustzijn te creëren rondom de impact van reizen per vliegtuig. Reizen is fantastisch maar kan ook op andere manieren: per trein, bus, auto, fiets of zelfs te voet. Welke plekken dichtbij huis heb je nog niet ontdekt? Wij dagen je uit om op een andere manier te reizen - en zo niet alleen nu maar ook in de toekomst van de wereld te kunnen genieten. Mijn droom deze zomer is om minimaal 1 vliegtuig = 189 mensen aan de grond te houden. Samen met CollAction roep ik op tot crowd-acting: als 189 mensen het doen dan doen we het allemaal. Op 21 juni, op het officiële begin van de zomer, geef ik met het groepje vlieg-actievoerders een groot fabeltastisch bombastisch feest voor alle crowd-acters. Meedenken / doen over het feest of de campagne? Stuur me een berichtje! (lenahartog@gmail.com)

Als 189 mensen deze zomer (21 juni - 21 september) niet vliegen, dan besparen we met zijn allen 1 vliegtuig aan CO2.

Andere opmerkingen

Dit is een initiatief van een groep gemotiveerde burgers die geloven dat de wereld ook heel goed te verkennen is zonder vliegtuig. Sommige van ons hebben net nog gevlogen, anderen vliegen al jaren niet meer, maar wat we allemaal delen is de intentie om zo min mogelijk te vliegen in de toekomst. We bundelen onze krachten met het Belgische Initiatief: 'Zomer zonder vliegen'

Additional image not found.
Afbeelding

CO2 uitstoot van vakanties - Milieudefensie